Cinematograful de artă „București” înseamnă o structură bine definită în cadrul Filarmonicii Pitești, ambele funcționând sub același acoperiș al Centrului Multifuncțional Pitești. Este o instituție publică de artă cinematografică, sub autoritatea Consiliului Local al Municipiului Pitești și a Primăriei Municipiului Pitești. Adresa sediului: Str. Calea București, nr.2, Pitești, România.

Cinematograful „București” vrea ca fiecare vizionare la cinematograf să fie cât mai plăcută pentru client. Pentru a ne asigura de aceasta, accesul în locația Cinema „București” este condiționat de termeni și condiții. Prin achiziționarea, rezervarea sau utilizarea unui bilet la noi, clientul este de acord și acceptă termenii și condițiile următoare.

Cinema „București” își rezervă dreptul de a retrage sau modifica acești termeni, reguli sau oferte fără un aviz prealabil.

 1. Accesul în incinta cinematografului se face doar în baza unui bilet valid (un bilet per persoană) și doar pentru spectacolul din ziua și ora indicate pe biletul achiziționat de la casele de bilete sau platforma www.bilete.ro , regulă valabilă și în cazul copiilor/infanților (0-10 ani).
 2. Vă rugăm să verificați detaliile tranzacției (restul și produsele primite, locurile, data și ora spectacolului) înainte de a părăsi punctele de vânzare. Reclamațiile ulterioare nu vor fi acceptate.
 3. Biletele achiziționate online pot fi procurate înainte de începerea filmului direct de pe platforma www.bilete.ro. Orice reclamație referitoare la achiziția de bilete online se poate rezolva cu minimum o oră înainte de începerea spectacolului. În caz contrar achiziția este considerată validă.
 4. Biletele pierdute, furate sau distruse nu vor fi înlocuite.
 5. Cinema „București” își rezervă dreptul de a opera modificări în programul anunțat.
 6. Cinema „București” va încerca în permanență să respecte programul publicat și să se asigure că informațiile din program sunt corecte. Cinema „București” își rezervă dreptul de a anula sau a înlocui un spectacol și de a modifica ora unui spectacol, în cazuri excepționale.
 7. Clienții pot intra în sala de cinema înainte de începerea filmului, în baza unui bilet valid, nu după ce acesta a început.
 8. Clienții au obligația să păstreze bonul fiscal și biletul până la părăsirea cinematografului.
 9. Orice reclamație cu privire la biletul de cinema va fi luată în considerare doar în baza biletului și a bonului fiscal.
 10. În interiorul cinematografului Cinema „București” fumatul este strict interzis (inclusiv țigările electronice sau artificiale sau orice dispozitiv de fumat). Persoanele care nu respectă această regulă vor fi nevoite să părăsească incinta cinematografului fără a le fi returnată contravaloarea biletelor sau a produselor achiziționate.
 11. Nu este permisă introducerea în sălile de spectacol a camerelor de filmat sau a altor echipamente de înregistrare. Acestea vor fi confiscate și verificate de către administratorul cinematografului. De asemenea, Cinema „București” își rezervă dreptul de a anunța Poliția Română.
 12. Clienții sunt singurii responsabili de bunurile personale. Cinema „București” nu este răspunzător pentru bunurile personale pierdute, furate sau stricate.
 13. Incinta cinematografului și împrejurimile acestuia sunt dotate cu echipamente de monitorizare video în scopul protejării clienților, a angajaților și a bunurilor.
 14. Accesul cu animale în interiorul cinematografului Cinema „București” este strict interzis.
 15. Nu este permis accesul în sala de cinema cu mâncare sau băuturi alcoolice.
 16. Este interzis accesul în cinematograful „București” cu orice tip de armă. Orice persoană asupra căreia vor fi depistate arme sau substanțe ilegale va fi nevoită să părăsească incinta cinematografului. Orice astfel de incident va fi raportat către Poliția Română.
 17. Cinema „București” își rezervă dreptul de a cere persoanelor cu un comportament antisocial, violent sau deranjant să părăsească cinematograful fără a avea dreptul de a le fi returnată contravaloarea biletelor sau a produselor achiziționate. Este datoria administratorului să stabilească ce constituie comportament antisocial, violent sau deranjant.
 18. Cinema „București” își rezervă dreptul de a refuza accesul persoanelor care sunt considerate a fi sub influența alcoolului. Aceste persoane vor fi nevoite să părăsească incinta cinematografului.
 19. Vă rugăm să nu vorbiți la telefon în timpul spectacolului, pentru a nu deranja ceilalți spectatori.
 20. Telefoanele mobile trebuie oprite sau păstrate pe modul silențios pe toată durata spectacolului, dar nu pot fi utilizate în acest timp deoarece lumina de fundal îi poate deranja pe ceilalți clienți.
 21. Dacă însoțiți un copil care începe să plângă sau să-i deranjeze pe ceilalți clienți trebuie să părăsiți sala. În cazul în care nu vă puteți întoarce, Cinema „București” vă va restitui contravaloarea biletului în baza bonului fiscal și a biletului.
 22. Clienții trebuie să respecte numărul rândului și locului înscris pe bilet.
 23. Toți clienții trebuie să fie așezați pe scaun în timpul spectacolului. Blocarea scărilor și a căilor de evacuare din sală este strict interzisă.
 24. În caz de incendiu, cutremur sau oricare altă situație de urgență trebuie să vă păstrați calmul și să respectați indicațiile date de către personalul cinematografului.
 25. Clienților le este interzis să:
  Distrugă intenționat proprietatea cinematografului, inclusiv să stea cu picioarele pe scaune;
  Pătrundă în spațiile restricționate accesului public;
  Intre în sala de cinema cu bagaje voluminoase;
 26. Durata spectacolului pe care urmează să îl vizionaţi este compusă din durata filmului propriu-zis și între 2 și 3 minute de trailere. Menționăm că acest lucru este practicat de toate cinematografele din întreaga lume.
 27. Rezervările se anulează automat cu 30 de minute înainte de începerea filmului. Pentru ridicarea biletelor rezervate, vă rugăm să luați în considerare posibilitatea aglomerației la casele de bilete.
 28. În cazul rezervărilor și achizițiilor de bilete se aplică politica „Primul venit, primul servit”. Cinema „București” nu poate modifica rezervările deja efectuate de clienți în favoarea unui alt client, cu excepția anulării din oficiu a rezervărilor neridicate cu 30 minute înainte de începerea filmului.
 29. Pentru validarea rezervărilor și evitarea confuziilor, casiera poate cere clientului un act de identitate. Acest demers vine ca o măsură suplimentară de securitate, pentru a proteja siguranța rezervării clienților.
 30. Doar 50% din capacitatea sălii este disponibilă pentru rezervari online. Celelalte 50% din locuri pot fi achiziționate de la casieria cinematografului.
 31. Biletele gratuite, voucherele sau orice altă formă de bilet promoțional sau preplătit care nu specifică o dată, o oră și un spectacol anume sunt supuse tuturor condițiilor privitoare la disponibilitatea locurilor, aplicabile unor achiziții normale și nu pot fi folosite pentru a efectua o rezervare online, ci doar la casiera cinematografului.
 32. Biletele cu tarife speciale se eliberează numai în baza unui act doveditor valabil (certificat de naștere, carnet de elev, carnet de student, talon de pensie, etc.) cu poză și vizat la zi.
 33.  Accesul minorilor la filmele IM18 (interzise minorilor) este strict interzis.
 34. Cinema „București” nu comercializează produse alcoolice.
 35. Vă informăm că persoanele cu handicap, cât și însoțitorul acestora, beneficiază de bilet gratuit, în baza certificatului emis de Unitatea Administrativ Teritorială de domiciliu cât și a Cărții de Identitate. Vă rugăm să contactați casieria cinematografului pentru a primi informații despre numărul de bilete gratuite rămase disponibile în momentul solicitării dumneavoastră și pentru a efectua o rezervare. Biletele gratuite oferite persoanelor cu handicap, cât și însoțitorilor acestora, sunt în limita a 10 pe lună /cinematograf. După epuizarea celor 10 bilete gratuite pe luna/cinematograf se vor acorda bilete cu reducere pentru studenți.
 36. Cinema „București” nu este responsabil pentru informațiile afișate în locații de către terți. Deși Cinema „București” încearcă tot timpul să ofere informații corecte și de actualitate pe site-ul instituției, nu își asumă responsabilitatea pentru aceste informații.
 37. Mărcile înregistrate și logourile afișate pe website și în cinematograf sunt proprietatea Cinema „București” sau a terților. Clientului nu îi este permis să folosească aceste însemne fără consimțământul scris din partea Cinema „București” sau a terților relevanți. Clientul înțelege că folosirea abuzivă a acestor însemne constituie încălcarea drepturilor de autor.

În cazul în care un client sau grup de clienți încearcă să încalce prezentul set de reguli, Cinema „București” își rezervă dreptul de a-l(i) evacua din cinematograf, fără a îi (le) fi returnată contravaloarea biletelor și de a lua orice măsură necesară pentru a preveni încălcarea regulilor. Aceste măsuri pot duce chiar la interdicție sau la acțiuni legale.

Sugestiile, reclamațiile și întrebările vor fi adresate în scris la adresa Cinema „București”, str. Calea București nr.2, Pitești, sau folosind adresa de email jeandumitrascu@yahoo.com.