Cei care plătesc cu viața

Cei care plătesc cu viața, film al piteșteanului Șerban Marinescu

Filmul românesc „Cei care plătesc cu viața” va fi difuzat duminică, 17 ianuarie 2021, de la ora 18.00 la Cinematograful „București”. Este al patrulea film al piteșteanului Șerban Marinescu proiectat la Cinema „București”, din dorința de a realiza o integrală a filmelor domniei sale. În rolurile principale joacă, printre alții, Ștefan Iordache, Adrian Pintea, Marcel Iureș și Maia Morgenstern.

Filmul a fost propus la premiul „Oscar” pentru cel mai bun film străin de către Centrul Național al Cinematografiei, dar propunerea României nu a fost nominalizată. Pelicula este bazată pe scrierile lui Camil Petrescu: „Patul lui Procust”, „Jocul ielelor” și „Cei care plătesc cu viața”. Filmul prezintă destinul tragic al unui jurnalist intransigent, obsedat de ideea dreptății absolute și care, sub influența unei revelații din biografia tatălui său, sfârșește prin a se sinucide.

Prețul unui bilet la acest film este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protective.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *