89799580 10221561635293074 4770464087412834304 o

„Parazit” și „Nostalgia Dictaturii” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 14 martie 2020 5 septembrie 2020 de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul de Oscar în 2020 „Parazit”. Regia îi aparține lui Bong Joon Ho, în rolurile principale jucând Kang-ho Song, Sun-kyun Lee, Woo-sik Choi și Yeo-Jeong Jo. În film, membrii familiei lui Ki-Taek au o relație apropiată, dar toți patru sunt șomeri. Într-o zi, fiul cel mare, Ki-woo, este recomandat de către prietenul său, student la o universitate de prestigiu, pentru un post de meditator bine plătit de o familie bogată. În speranța unui venit constant pentru familia sa, Ki-woo se îndreaptă spre casa familiei Park pentru un interviu. Ajuns acolo, o întâlnește pe Yeon-kyo, frumoasa moștenitoare a acestui imperiu. În urma acestei prime întâlniri între două familii și două lumi total opuse, membrii lor se trezesc în mijlocul unor situații incontrolabileAnul acesta la Premiile Oscar, „Parazit” a fost cel mai premiat film al galei, câștigând patru trofee: cel mai bun film, cel mai bun regizor, cel mai bun film străin și cel mai bun scenariu original. „Parazit” este o comedie neagră cu accente de thriller ce descrie violența generată de inegalitățile sociale. Prețul unui bilet la „Parazit” este de 12 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 15 martie 2020, 6 septembrie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București”, filmul românesc „Nostalgia Dictaturii”. Regia îi aparține lui Marius Th. Barna, scenariul îi aparție lui Bogdan Ficeac (celebrul publicist născut la Pitești), în rolurile principale jucând actori celebri ai cinematografiei românești, precum Victor Rebengiuc și Dorel Vişan.Documentarul are un prolog, trei capitole și un epilog.

  • Capitolul 1 – „Era mai   bine  înainte” sunt  prezentate argumentele nostalgicilor în favoarea respectivei aserțiuni.
  • Capitolul 2 – „Nu  era  mai  bine înainte” este  dedicat adversarilor  totalitarismului,  argumentelor  acestora  privind nocivitatea sistemului comunist.
  • Capitolul 3 – „Acum  este mai bine?”, prezintă principalele  motive  de  nemulțumire  ale  unor  importante segmente  de  cetățeni  față de  situația  generală din perioada  postcomunistă actuală. 
  • Epilogul, „Nefericiți între lumi” este dedicat concluziilor.

După film, va avea loc o sesiune Q&A, regizorul Marius Barna și scenaristul Bogdan Ficeac răspunzând întrebărilor publicului piteștean.Prețul unui bilet la „Nostalgia Dictaturii” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *