84347377 10221171858428896 7628779142321799168 o

„Călugărița” și „Inimi cicatrizate” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 22 februarie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Călugărița”. Regia îi aparține lui Corin Hardy, în rolurile principal jucând Taissa Farmiga, Charlotte Hope și Demia Bichir. Filmul reprezintă un thriller misterios.

După ce o tânără călugăriță își ia viața în condiții misterioase la o mănăstire izolată din România, înalții prelați de la Vatican hotărăsc să cerceteze incidentul. Astfel, în ciuda trecutului său destul de obscur, părintele Burke este trimis la mănăstirea Cârța împreună cu o tânără novice, chiar înainte ca aceasta să își depună jurământul final. Reușind să descopere taina blestemată pe care o ascunde mănăstirea, cei doi ajung să își riște nu doar viața, dar și credința și chiar propriul suflet în confruntarea cu prezența malefic ce bântuie mănăstirea, transformând-o într-un adevărat câmp de luptă al celor vii cu cei blestemați. Prețul unui bilet la „Călugărița” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 23 februarie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „Inimi cicatrizate”. Regia îi aparține lui Radu Jude, în rolurile principale jucând Lucian Teodor Rus, Ilinca Hărnuț, Șerban Pavlu și Gabriel Spahiu.

„Inimi cicatrizate“ regizat de Radu Jude este o adaptare liberă după opera literară a lui M. Blecher. Filmul prezintă o poveste din vara anului 1937, când Emanuel, un tânăr de 20 de ani, se internează într-un sanatoriu de pe litoralul Mării Negre pentru a se trata de tuberculoză osoasă. Treptat, pe măsură ce se obişnuieşte cu tristeţea noii sale vieţi, Emanuel descoperă că şi în sanatoriu viaţa poate fi trăită la maxim. Are parte chiar şi de o poveste de dragoste. Prețul unui bilet la „Inimi cicatrizate” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionariși de 75% pentru elevi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *