83896893 10221171856988860 3456591698455429120 o

„Geostorm: Pericol global” și „Balanța” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 15 februarie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București”, va fi proiectat filmul „Geostorm: Pericol global”. Regia îi aparține lui Dean Devlin, în rolurile principal jucând, printre alții, actori celebri, precum Gerard Butler și Andy Garcia. Filmul reprezintă un S.F. de acțiune.

După o serie de dezastre naturale care puneau în pericol omenirea, conducătorii lumii au colaborat pentru construirea unei reţele de sateliţi care să stabilizeze climatul. Însă sistemul a început să dea erori, iar specialiştii mai au foarte puţin timp la dispoziţie pentru a detecta problema şi a salva planeta. Gerard Butler revine pe marile ecrane în rolul unui inginer care, alături de fratele său (Jim Sturgess), este angajat să rezolve problema tehnică de pe unul dintre sateliţi. În timp ce Jake (Butler) este trimis în spaţiu să repare defecţiunea, Max (Sturgess) începe să investigheze ipoteza unei conspiraţii la nivel înalt, chiar din interiorul Casei Albe. Prețul unui bilet la „Geostorm: Pericol global” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. 

Duminică, 16 februarie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București” filmul românesc „Balanța” – prima producție românească restaurată în format digital 4K. Regia îi aparține lui Lucian Pintilie, în rolurile principale jucând Maia Morgenstern și Răzvan Vasilescu.

Filmul prezintă povestea pe care o avea Nela, o tânără profesoară, cea care avea grijă de tatăl ei, fost colonel în Securitate, aflat acum pe moarte. El vrea ca trupul său să fie folosit pentru cercetări medicale, dar Universitatea refuză, din moment ce frigiderele sale sunt stricate. Nela pleacă în provincie, unde a fost repartizată la o școală. Îl întâlnește pe Mitică, un doctor la spitalul local care, ca și ea, nu acceptă compromisurile și e plin de visuri și optimism. Cei doi îi deranjează pe toți cei din jur cu atitudinea lor, dar vor reuși să facă față provocărilor vieții, de parcă ar fi fost atinși de grația divină. Prețul unui bilet la „Balanța” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *