86932977 10221392794632163 4708140169167896576 o

„Anna Karenina” și „Urma” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

Sâmbătă, 7 martie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București” va fi proiectat filmul „Anna Karenina”. Regia îi aparține lui Joe Wright, în rolurile principale jucând Keira Knightley, Aaron Taylor-Johnson și Jude Law. Filmul reprezintă o dramă.

 Povestea care a traversat vremurile explorează puterea de a iubi. Suntem în 1874, în societatea înaltă din Rusia imperială. Plină de viață, frumoasa Anna Karenina (Keira Knightley) are tot ceea ce-și doresc contemporanii săi: este soția lui Karenin (Jude Law), un oficial de rang înalt căruia i-a născut un băiețel, iar statutul său social este unul la care alții doar pot visa. După ce primește o scrisoare de la fratele său, Oblonski (Matthew Macfadyen), prin care acesta o roagă să vină să-l ajute să-și salveze căsnicia cu Dolly (Kelly Macdonald), Anna pleacă la Moscova. Pe drum face cunoștință cu contesa Vronskaia (Olivia Williams), pe care o condusese la tren fiul său, galantul ofițer de cavalerie Vronski (Aaron Taylor-Johnson). Când Anna îi este prezentată lui Vronski, între cei doi se produce o atracție instantanee care nu poate, și nici nu va fi ignorată.

La casa Vronski vine în vizită și cel mai bun prieten al lui Oblonski, Levin (Domhnall Gleeson), un moșier cu o sensibilitate deosebită, care e îndrăgostit de Kitty (Alicia Vikander), sora mai mică a lui Dolly, pe care o cere de soție, dar Kitty nu are ochi pentru el, ci pentru Vronski. Devastat, Levin se întoarce la moșia lui de la Pokrovskoie, unde se afundă în munca de la fermă. Kitty rămâne și ea cu inima frântă când, la marele bal, vede că Vronski e îndrăgostit de Anna, care, deși e femeie măritată, îi întoarce atențiile tânărului. Anna încearcă să-și recapete echilibrul întorcându-se val-vârtej acasă, la St. Petersburg, dar Vronski vine după ea. Încearcă să reia rutina familială, dar gândul la Vronski o tulbură necontenit. Cei doi își dau frâu liber sentimentelor și au o relație care va scandaliza înalta societate din St. Petersburg. Karenin se vede pus într-o situație inadmisibilă, așa că e obligat să-i dea un ultimatum soției sale. În încercarea ei de a-și găsi fericirea, Anna ia decizii care vor sfărâma poleiala unei societăți obsedate de propria imagine, și care vor avea consecințe pe cât de romantice, pe atât de tragice asupra vieții ei și a celor din jurul său. 

„Anna Karenina” este noua adaptare cinematografică în viziunea îndrăzneață și pasională a regizorului Joe Wright.  Adaptat după romanul lui Lev Tolstoi, filmul marchează a treia colaborare a regizorului cu actrița Keira Knightley. Prețul unui bilet la „Anna Karenina” este de 10 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, 8 martie 2020, de la ora 18.00, difuzăm la Cinematograful „București”, filmul românesc „Urma”. Regia îi aparține lui Dorian Boguță, în rolurile principale jucând Marin Grigore, Teodor Corban, Madalina Diana Ghenea și Irina Rădulescu (fiica regretatului Dem Rădulescu). Filmul are premiera în data de 6 martie 2020, fiind oferit publicul argeșean extrem de rapid. 

„Urma” prezintă povestea lui Anton (Marin Grigore), un pianist celebru, care este dat dispărut. Poliţistul (Teodor Corban) care preia cazul află treptat despre destinul zbuciumat al artistului, relaţiile sale bizare şi deciziile care au declanşat un vârtej de evenimente surprinzătoare. După moartea părinţilor săi, Anton devenise obsedat de fericirea surorii sale, Ana (Irina Rădulescu), dincolo de limitele iubirii fraterne. Prețul unui bilet la Urma” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *