AFIS 1 FEBRUARIE 2020 CINEMA scaled

„Menocchio” și „Examen” – filmele acestui week-end la Cinematograful „București”

mbătă,1 februarie 2020, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București”, va fi proiectat filmul „Menocchio”. Regia îi aparține lui Alberto Fasulo, în rolul principal jucând Marcello Martini. Filmul este o dramă-istorică.

„Menocchio” prezintă povestea adevărată a omului de rând față în față cu puterea în Italia a secolului XVI. Așadar, în zilele întunecate al Bisericii Romano-Catolice la sfârșit de secol XVI, un simplu morar este acuzat de erezie când pune omul de rând pe același palier cu nobilimea și cu însuși Papa. „Menocchio” a avut premiera în România pe 6 decembrie 2019, fiind oferit așadar publicului nostru extrem de rapid. Prețul unui bilet la „Menocchio” este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Duminică, februarie 2020, de la ora 18.00, difuzăm, la Cinematograful „București”, filmul românesc „Examen”. Regia îi aparține lui Titus Muntean, în rolurile principale jucând maestrul Gheorghe Dinică, Clara Vodă și Marius Stănescu. Filmul reprezintă o dramă. Așadar, pentru a-și sustine examenul de absolvire, o studentă la regie și un coleg de la operatorie pregătesc un reportaj despre un caz real din anii ’70, când un taximetrist a fost acuzat pe nedrept de o crimă și a fost încarcerat timp de câțiva ani până la descoperirea adevăratului criminal. După eliberare el a început o anchetă pe cont propriu. Prețul unui bilet la „Examen” este de 6 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *