Poster film Maradona

„Maradona”, cu Diego Armando Maradona în rolul principal

Filmul „Maradona”, cu Diego Armando Maradona în rolul principal, în regia lui Emir Kusturica, va fi proiectat sâmbătă, 20 februarie 2021, de la ora 18.00, la Cinematograful de artă „București”.

Documentarul este despre starul argentinian, privit de mulți ca fiind cel mai mare fotbalist al lumii moderne. “Maradona by Kusturica” este un film documentar despre viata agitată și controversată a vedetei argentiniene de fotbal Diego Armando Maradona, considerat de către multe persoane drept cel mai înzestrat jucător modern și tratat în țara natală asemenea unui zeu, fanii înrăiți înființând un fel de biserică maradoniană, în care rugăciunea “Tatal nostru” a fost înlocuită cu rugăciunea “Diego al nostru”, obiectul sacru fiind o minge, iar ritualul de botez constând într-un gol perfect înscris cu mana.

Documentarul este structurat în șapte părți diferite, ce corespund celor șapte păcate capitale, evidențiază drumul parcurs de Maradona de la glorie la decăderea generată de consumul de droguri și îl prezintă pe sportiv într-o lumină reală, neromanțată, insistând însă pe cele trei laturi ale sale: antrenorul de fotbal, capul de familie și cetățeanul preocupat de politică, care îi discreditează pe George Bush și prințul Charles, dar îi aclamă pe Fidel Castro și Che Guevara.

Prețul unui bilet la acest film este de 8 lei, cu reduceri de 50% pentru studenți și pensionari și de 75% pentru elevi. Reamintim că, pe durata filmelor, spectatorii vor purta obligatoriu mască de protecție.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *